UYDU YÖN BULUCULARI » DSM » Dsm 1000 Plus HD Uydu Yön Bulucu
Dsm 1000 Plus HD Uydu Yön Bulucu
Stok Kodu:
Bu ürünü 138.58 TL'den başlayan cazip taksit seçenekleri alabilirsiniz.

KDV Hariç

Üyelere Özel

Piyasa Fiyatı

{%URUN_PIYASAFIYAT_KDV_DAHIL_YTL%}

Kazancınız

%

Adet
  • ÜRÜN BİLGİSİ
  • TAKSİT SEÇENEKLERİ
  • KARGO GARANTİ VE İADE
  • ÜRÜN YORUMLARI

Dsm 1000 Plus HD Uydu Yön Bulucu

DSM 1000 Plus Çanak anten kurulumu; Multiswitch sistem kurulumları ve arıza tespiti amacıyla üretilmiÅŸtir. Cihazınızı her zaman kuru ortamlarda kullanın.

  • YaÄŸmur veya kar altında uzun süre bırakmayın. Soba,kalorifer veya güneÅŸ ışığı gibi yüksek sıcaklık yaratabilecek ortamlardan uzak tutunuz
  • DSM 1000 Plus ÅŸarj cihazı özel olarak üretilmiÅŸtir. Cihazınızı orijinal ÅŸarj adaptörü dışında herhangi baÅŸka bir adaptör ile ÅŸarj etmeye çalışmayın aksi takdirde cihazın içindeki aküler bozulabilir veya cihazınız hasar görebilir.
  • Cihaz üzerinde bulunan membran tuÅŸ takımı uzun ömürlüdür. TuÅŸ takımına tornavida veya benzeri sert-sivri cisimlerle basmayınız.
  • Cihaz menü sistemi yukarı aÅŸağı saÄŸ ve sol yön butonları ile OK - BACK butonlarından tasarlanmıştır.
  • Aksi belirtilmedikçe yukarı yön ekrandaki bir üst menü
  • AÅŸağı yön ekrandaki bir alt menü. Sol ve saÄŸ yönler menüler içerisindeki deÄŸiÅŸtirme fonksiyonlarını yapar.
  • DSM 1000 Plus kısa devre korumalıdır ve kısa devre veya aşırı akım durumunda otomatik olarak kendini kapatır.
  • OK butonu seçilmiÅŸ olan menüye girer. Veya yapılan iÅŸlemi hafızaya kaydeder.
  • BACK butonu seçilmiÅŸ olan menüden çıkar veya yapılmış olan iÅŸlemi hafızaya kaydetmeden çıkar.
  • Uydu Arama
  • Yukarı veya aÅŸağı tuÅŸları ile ayarlanmak istenen uydu üzerine gelip OK tuÅŸuna basınız karşınıza o uydu için düzenlenmiÅŸ olan TP listesi
  • Ekrana gelir yine yukarı veya aÅŸağı tuÅŸları ile bir TP seçilip OK tuÅŸuna basılır.
  • AÅŸağıdaki gibi seçilen TP bilgileri ve o anki akım deÄŸerleri 1 saniye boyunca ekranda görünür.
  • Ardından aÅŸağıdaki gibi ayar ekranı gelir. Üstteki sinyal seviyesi ve altta kalite görülebilir. Çanağın sinyali arttıkça kalite ve s,nyal grafikleri yükselir eÄŸer buzzer sesi açık ise cihaz sesli olarakda uyarı verir.
  • Bu menüde yukaru ve aÅŸağı ok tuÅŸları ile aynı uydu içerisindeki kayıtlı diger TP''ler arasında hızlı geçiÅŸ yapılabilir.
  • Sinyal Zayıflatma
  • OK tuÅŸuna basılarak BER menüye girilir. Burada daha ufak olan sayı Daha az hata deÄŸeri demektir ve daha iyidir aynı zamanda bar grafikte sinyal seviyesi artar.
  • SaÄŸlıklı bir çanak ayarı için BER mutlaka yapılmalıdır. Çanağın genel ayarları bitirildikten sonra LNB polaritesi ve hassas ayarlar mutlaka BER kullanarak yapılmalıdır. Ber ayarı yapılırken her ufak deÄŸiÅŸimden sonra birkaç saniye gerçek deÄŸerlerin ekrana gelmesi beklenmelidir.
  • Uydu Tanımlama
  • İstenilen Diseqc seçildikten sonra Uydu Tanıma menüsü seçilir
  • Yukarıdaki gibi arama ekranı gelir.
  • Cihaz diseqc komutları göndererek. Seçilen diseqc ucundaki Uyduyu bulmaya çalışır.
  • Çalışma mantığı cihazın hafızasındaki her uydu için ilk 2 Transponder ile sinyalleri kıyaslar ve ilk 8 uydu için ilk 2 TP'ye kilitlenebildiÄŸi uydunun adını ve bilgilerini ekrana verir. Bu yüzden cihazın hafızasını düzenlerken ilk 2 Transponder mutlaka doÄŸru ve diÄŸer uydular ile çakışmayan frekans/sembol seçilmelidir.
  • OK tuÅŸuna basılarak arama iÅŸlemi tekrarlanabilir veya SaÄŸ-Sol ok tuÅŸları ile yeni diseqc seçilebilir.
  • Diseqc seçim
  • Yukarı veya aÅŸağı ok tuÅŸları ile istenilen diseqc seçilir ve OK tuÅŸuna basılır. Bundan sonra yapılan tüm menülerde cihaz seçilmiÅŸ olan diseqc ile iÅŸlem yapar.
  • LNB Akım Testi
  • Bu menüde seçilmiÅŸ olan diseqc baÄŸlantısı üzerinden LNB akım deÄŸerleri test edilebilir. Sol ve SaÄŸ ok tuÅŸları ile diseqc seçimi deÄŸiÅŸtirilebilir yukarı ve aÅŸağı ok tuÅŸları ile Horizontal 18 Volt veya Vertical 13 Volt seçilebilir.
  • Tekli LNB yaklaşık 90 ile 120 mA Çiftli LNB 160 ile 180 mA Dörtlü LNB 230 ile 260 mA arası akım çeker. multiswitch’ler 40 ile 60 mA arası akım çeker.Diseq switch’ler 15 ila 25 ma arası akım çeker.
  • Kurulu bir sistemde LNB akımları kontrol edilerek sistemdeki arızayı tespit etmeniz daha az zamanınızı alacaktır.
  • LNB Ayarları
  • Bu menü üzerinden:
  • Universal LNB / MDU LNB / MDU 2 LNB / MDU 3 LNB ve MDU 4 LNB seçilebilir. Ayar yapılırken doÄŸru LNB tipi seçilmesi çok önemlidir aksi takdirde cihaz sinyal seviyelerini hatalı gösterecektir.
  • Uydu ismi düzenleme
  • Seçilen uydunun ismi yukarı veya aÅŸağı ok tuÅŸları kullanarak düzenlenebilir, saÄŸ ve sol ok tuÅŸları ile uydu ismi içindeki diÄŸer harfler seçilir. OK tuÅŸu ile kaydedilir eÄŸer BACK tuÅŸuna basılırsa menüden bilgileri kaydetmeden çıkar.
  • Transponder Düzenleme
  • Seçilen TP ismi yukarı veya aÅŸağı ok tuÅŸları kullanarak düzenlenebilir, saÄŸ ve sol ok tuÅŸları ile TP ismi içindeki diÄŸer harfler seçilir.
  • Seçilen harf veya frekansın altında çizgi olarak iÅŸarek çıkar.
  • SaÄŸ sol ok tuÅŸları ile frekans üzerine gelip yukarı aÅŸağı ile istenilen frekansa ayarlanır. OK tuÅŸu ile kaydedilir eÄŸer BACK tuÅŸuna basılırsa menüden bilgileri kaydetmeden çıkar.
  • Kanal Listesi Yükleme
  • Com Port üzerinden PC baÄŸlantısını yapın ve Kanal listesi yükleme seçin; ardından PC programını çalıştırın. Cihazın ekranındaki "BEKLIYOR" ifadesi "LISTE YUKLENIYOR" olarak deÄŸiÅŸecektir
  • Yükleme tamamlandığında cihaz ana menüye geri döner.
  • Yükleme iÅŸlemi yaklaşık olarak 30 saniye sürmektedir.
  • Dil Seçimi
  • Dsm 1000 Plus 3 farklı dil menüsü ile kullanılabilir. Ayarlar menüsünden Dil seçeneÄŸine girilir ve buradan Türkçe - English - German seçilerek OK tuÅŸuna basılır. Bu adımdan sonra yapılan tüm iÅŸlemlerde seçilmiÅŸ olan dil görüntülenecektir.
  • Buzzer
  • Cihaz içerisindeki sesli uyarı sistemi isteÄŸe baÄŸlı olarak açılabilir veya kapatılabilir. Buzzer memüsünden ON yada OFF seçiniz. Bundan sonra seçime baÄŸlı olarak tuÅŸ sesi ve sinyal arama sesi olmayacaktır.
  • Otomatik Kapanma
  • DSM 1000 Plus 15 dakika boyunca hiçbir tuÅŸa basılmadığında pilleri korumak amacıyla kendini otomatik olarak kapatır.
  • Åžarj özellikleri
  • DSM 1000 Plus 12 volt 1.3A akü ile donatılmıştır. Åžarj süresi 5-6 saat sürmektedir. DSM 1000 Plus ÅŸarj cihazı özel olarak üretilmiÅŸtir. Cihazınızı orijinal ÅŸarj adaptörü dışında herhangi baÅŸka bir ÅŸey ile ÅŸarj etmeye çalışmayın aksi takdirde cihazın içindeki aküler bozulabilir veya cihazınız hasar görebilir.
  • Åžarj baÅŸladığında adaptörde tek led yanar ÅŸarj bittiÄŸinde iki led yanar.

Garanti Şartları

Bu ürün üretici firma tarafından 2 yıl garanti kapsamı altındadır. Ürün hasarlı kullanım, kullanıcı hataları vb. durumlar dışında 24 ay boyunca uluslararası garanti şartları kapsamında satışa sunulmaktadır.


Kargo ve İade

Kargonuzu teslim almadan önce lütfen eksik, hasarlı ya da ayıplı olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer kargonuzda normal dışı bir durum gözlemlerseniz zabıt tutarak ürününüzü kargo görevlisine iade ediniz.

SipariÅŸ Kargoya VeriliÅŸi

Ürünler siparişi verdiğiniz tarihten itibaren aksi belirtilmedikçe (Hızlı kargo vb. uyarı simgeleri.) 2 iş günü içerisinde kargolanmaktadır.

Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.

Ortalama DeÄŸerlendirme » puan
deneme

Bu Ürüne Bakanlar Aşağıdaki Ürünleride Aldılar

DSM Uydu Bulucu ADAPTÖRÜ
DSM 3000 NIT Uydu Bulucu

Powered by iMaÄŸaza ETicaret